8 Tips om over je bloggers block heen te komenJe zit te staren naar je computerscherm waar je een blanco blogpost voor hebt staan. Je handen heb je boven het toetsenbord, klaar om een killer blogpost te schrijven. Je wacht alleen nog op het idee/onderwerp waar je blogpost over zal gaan. Het gebeurd ons allemaal dat we het even niet meer weten. Ook al blog je 6 maanden of 6 jaar, iedereen kent de bloggers block. Vandaag deel ik 8 tips die je kunnen helpen om van de bloggers block af te komen.


1. Neem een pauzeDoe je laptop uit, loop weg en doe iets leuks! Hoewel het ontzettend leuk is om elke dag te bloggen is er geen geschreven regel dat je dat ook echt elke dag moet doen. Je trouwe lezers zullen het heus wel begrijpen dat je even toe bent aan een pauze. Verfris je gedachtegang en laat je stress thuis. Het kan zo zijn dat wanneer je iets leuks aan het doen bent ineens ingevingen krijgt voor nieuwe blogposts. Let the creative thoughts flow! Wanneer je tijdens je break een bezoekje brengt aan een leuk cafeetje of een mooie concept store zou je al weer mooie foto's kunnen maken voor in een blogpost. Daarnaast ben je er even uit en zorgt de frisse lucht voor een frisse mindset.


2. Een vaste blogtijd


Er zijn bepaalde tijden op een dag waarbij je hersens beter functioneren dan anderen. Voor de één is dat meteen s'ochtends nadat ze uit bed zijn gestapt, voor de ander is dit s'middags of s'avonds laat. Wanneer het ook mag zijn, probeer, wanneer mogelijk, alleen rond deze tijd te bloggen. Zo zorg je er meteen voor dat bloggen geen klusje wordt maar in je vaste routine zit. Wanneer je altijd blogt vanaf je bank of je bed zou je dit ook eens kunnen omwisselen. Wellicht zorgt een nieuwe plek voor meer motivatie en inspiratie. Een bureau schijnt ook te zorgen voor een hogere productiviteit.


3. Ga lezen


Tijdschriften zijn een uitstekende bron om inspiratie uit te halen. Ga naar de supermarkt en haal daar tijdschriften die bij jou niche aansluiten. Denk hierbij aan woonbladen voor interieurblogs, tijdschriften over het ouderschap voor mommyblogs, de Vogue en Elle voor modeblogs. Ook online is genoeg inspiratie te vinden. Via Bloglovin is het mogelijk om blogs en blogposts van anderen te vinden.

4. Heb een notitieboekje bij de hand

Wanneer je iets bij je hebt om ideeën in op te schrijven wanneer je weg bent vergeet je deze ook niet meer. Wanneer je het type niet bent om een iets op te schrijven in een notitieboekje zou je een lijstje kunnen bijhouden op je telefoon. Elke keer dat je een idee krijgt noteer je hem gewoon op het lijstje en voilá je hebt allemaal ideeën voor wanneer je een block krijgt!

5. Maak concept titels

Voortgaand op het bijhouden van een notitieboekje, maak van de ideeën die je hebt opgeschreven concept titels. Ik heb zelf een aantal concept titels in mijn dashboard staan. Wanneer ik dan even niet meer weet waar ik over wil schrijven kijk ik daar bij. Zo heb ik altijd een onderwerp paraat staan waar ik over kan gaan bloggen.

6. Revamp je blog

Soms zorgt een nieuwe lay-out er voor dat je opnieuw verliefd wordt op je blog en zorgt het er voor dat je weer meer wil gaan bloggen. Verander je lay-out wanneer je dat al een tijdje niet hebt gedaan of je zou je blog kunnen rebranden met een nieuwe header en logo voor een frisse nieuwe look.

7. Begin te schrijven

Nu dat je een paar ideeën hebt gekregen om over je bloggers block heen te komen is het tijd om te gaan schrijven! Kom op, ga zitten en typen maar... ook al komt er niet super veel zinnigs uit, je zal vast wel een idee of twee hebben waarmee je aan de slag kunt voor een killer blogpost.

8. Schrijf over waar je van houdt

Wanneer je bloggen heel erg leuk vindt en je graag schrijft zal de motivatie wel bij je terug komen. Misschien dat je schreef over onderwerpen die je niet echt interesseerden of heb je te veel gesponsorde blogs geschreven? Ga terug naar het bloggen waar je van hield, over je interesses, hobby's, familie of wat het ook maar mag zijn waar je toen zoveel inspiratie uit haalde.

Dit waren dan mijn 8 tips om over een bloggers blog heen te komen. Vergeet niet dat je niet te veel druk op jezelf moet leggen, neem een pauze en je krijgt vast snel allemaal ideeën voor blogposts.

Wanneer je nog steeds geen idee hebt waarover je kan gaan bloggen, lees dan even mijn artikel waarin ik 50 + blogpost ideeën geef. 

Share:

0 reacties