La Cubanita ReviewGisteren ben ik voor het eerst samen met twee vriendinnen naar La Cubanita in Groningen geweest. La Cubanita is een bekende tapasketen in Nederland. In elke provincie is wel een vestiging te vinden. La Cubanita bevindt zich in Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep in een monumentaal pand. Ik vind het eerlijk gezegd van buiten af niet een mooi pand. Van binnen vind ik het er wel heel erg leuk uitzien. De kleuren, oranje, geel en groen,  doen mij binnen wel denken aan een warm land en er zijn Cubaanse invloeden toegevoegd. Wij waren er met z'n drieën en kregen een tafel beneden bij het raam. Er is ook nog een bovenverdieping waar je kan zitten.

La Cubanita heeft in de maand december het Mannenharten Arrangement. Hier hebben wij ook voor gekozen. Dit houdt in dat je voor €25 onbeperkt tapas mag eten, een mannenharten cocktail en een mannenharten dessert krijgt en ook nog eens naar de film kan gaan. Het drinken, naast de cocktail die je krijgt, komen nog bij de arrangement kosten op. Zelf vind ik dit een hele goeie deal. Voor een toetje en een cocktail ben je samen al snel 10 euro kwijt. Hetzelfde geldt voor een kaartje voor de film. Ik zou dan ook zeker even kijken of La Cubanita op het moment dat jij gaat een arrangement aan biedt. Oh, en wanneer iemand allergieën heeft kan je al van te voren op de website uitzoeken wat diegene wel en niet mag eten. Erg handig! 

Ik heb veel tapashapjes gegeten. Natuurlijk heb ik een aantal favorieten die ik een volgende keer weer zou bestellen. Mijn persoonlijke favorieten zijn:
- De Carpaccio
- Brood met Aioli
- De pastasalade
- De hamburgertjes
- Patatas Brava
- Champignons gevuld met gehakt
- De cheesecake*
- De Maiskolven

Tapashapjes die ik niet meer zou bestellen de volgende keer zijn:
- De quesedillas,  deze waren lichtelijk verbrand en dus niet zo lekker
- Frisse salade, bevatte super veel ui en maar 2(!)  Feta blokjes
- De kipspiesjes, deze waren vrij flauw van smaak
- Gehaktballetjes in tomatensaus, tomatensaus was lekker, de gehaktballetjes waren minder lekker
- De mannen harten cocktail, smaakte naar pure limonadesiroop en was érg zoet
- Geroosterde paprika, op het bord ziet het er al niet lekker uit. Daarnaast was het erg zout.

Ik vond het eten bij La Cubanita een leuke ervaring. Het eten was lekker, niet hoogstaand wat je ook niet hoeft te verwachten bij een All You Can Eat tapasrestaurant. Wij hebben zelf al de hapjes gedeeld waardoor we er veel hebben kunnen proeven. Wat mij opviel was dat er alleen maar vrouwen zaten te eten. Alle tafels waren bezet en in totaal hebben we vier mannen kunnen spotten!

* Helaas was het Mannenharten dessert dat bij ons arrangement hoorde al op. Wij kregen nu de keuze uit een chocoladetaartje of een cheesecake. Zelf koos ik de cheesecake en mijn vriendinnen de chocoladetaart. Beide waren erg lekker.

Ben jij wel eens bij La Cubanita geweest? En wat zijn jouw favoriete hapjes?

Share:

1 reacties

  1. Toevallig zijn jouw favorieten de hapjes die ik het snelst zou bestellen. Ben er nog niet geweest maar het staat wel op de planning :)

    BeantwoordenVerwijderen