The Capsule Wardrobe | Worksheets


Vorige week vertelde ik in deze blogpost dat ik een Capsule Wardrobe ga 'aanleggen'. Ik ben niet zo iemand die op een middag haar hele garderobe doorspit en alles weg gooit. Ik ga gestructureerder te werk. Via Viviannadoesmakeup ben ik op het idee gekomen van een Capsule Wardrobe. Door haar kwam ik terecht op de blog Un Fancy en kon ik gebruik maken van de Wardrobe Planner die aangeboden wordt. Ik heb de wardrobe planner helemaal ingevuld. Zelf vind ik het een fijne manier om meer inzicht te krijgen in mijn eigen stijl en behoeften. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk alleen maar casual aangelegen heb in mijn leven. Ik ga natuurlijk wel eens uit alleen skip ik de dance gelegenheden en zit ik vaak in een restaurant/café/kroeg. Iets waar je geen korte jurkjes en glittertops voor nodig hebt. Hieronder deel ik mijn volledig ingevulde wardrobe planner met jou.Allereerst word je gevraagd om een lifestyle 'taart' in te vullen. Deze cirkel deel je op in stukken die jou levensstijl het beste weergeven. Zoals je ziet bestaat het grootste deel voor mij uit 'thuis' en 'school'. Casual aangelegenheden. Dan een stukje uitgaan/events. Hieronder versta ik naar de kroeg gaan, uit eten gaan, een verjaardag, of een andere sociale aangelegenheid. Dan nog een klein stukje voor mijn vrienden, haha. Ik zie ze natuurlijk ook wanneer ik uit ga en naar al die sociale aangelegenheden ga. Onder vrienden versta ik echt gewoon bij iemand thuis zijn en thee drinken en kletsen. Zoals je ziet ben ik 100% casual eigenlijk. 

In mijn woordassociaties die mijn stijl beschrijven zie je dit ook terug. Ik heb er de woorden Casual, Monochrome, Warm, Basic, Klassiek, Europees en Outdoorsy staan. Casual lijkt me duidelijk, Monochrome omdat ik dat het mooist vind, Warm omdat dit mijn winter wardrobe zal zijn, Basic omdat ik dat makkelijk vind, Klassiek omdat ik dat qua stijl mooi vind, Europees en Outdoorsy omdat die als voorbeelden werden gegeven en ik wel bij mij vond passen.

Op de volgende sheet wordt er gevraagd naar naar je favoriete merken/winkels/online shops. De mijne zijn eigenlijk al de grote en bekende kledingketens. En de FiftySix is dan meer een lokalere kledingwinkel/keten.  In het volgende schema staan de kleuren die ik vooral wil gaan gebruiken in mijn winter capsule wardrobe. Ik vind zelf denim, zwart, wit, grijs en donkerrood heel erg mooi. En dat gemixt met een gekke print of donkerblauw die net wat lichter is.

Er wordt ook gevraagd naar je 'Go to pieces', de items die jij vaak uit je kledingkast pakt en aantrekt.Voor mij zijn dat onder andere een vest, midi jurkje, leren jasje en een cozy knit. Hiermee moet je dan op de rechterkant van de pagina outfits samenstellen.

Dan is het tijd om eindelijk een shoppinglist samen te stellen. Die van mij is nogal groot. Ik kwam erachter dat veel van mijn broeken gewoon niet fijn zijn en aan vervanging toe zijn. Ook heb ik helemaal geen 'goeie' basic enkellaarsjes. Ik heb wel zwarte enkellaarsjes alleen heb ik die verprutst door er de verkeerde schoenpoets op te smeren. Slim! Dan is er ook nog een deel om je budget voor je wensenlijst vast te stellen. Ik heb geen budget. Ik wil alles wel goedkoop. Dus voor schoenen een flinke afprijzing of onder de 50 euro. Hetzelfde geldt voor de andere items. Ik ben me er wel bewust van dat ik nu niet alles kan kopen. Dus koop ik het noodzakelijke.

En dan is het tijd om een overzicht te maken van je Capsule Wardrobe. De blogger achter Un Fancy heeft een Capsule Wardrobe van 37 items. Ik let eerlijk gezegd niet zo op het aantal. Ik wil een Capsule Wardrobe die voor mij voldoende kleding bezit waardoor ik veel outfits kan maken. Of dit er nu 20 of 40 zijn, daar let ik niet op. Ik ben hier zoals je kan zien nog steeds mee bezig. Ik heb een paar schoenen, een jeans en een high waisted zwarte broek besteld om mijn collectie mee aan te vullen. Deze moet ik nog binnen krijgen, dus ik weet nog niet of alles past.

Dit waren dan mijn worksheets voor mijn Capsule Wardrobe. Ik ben benieuwd of jij ook een capsule wardrobe hebt en wat je ervan vindt. En wat zijn jouw favoriete go to pieces?

Share:

1 reacties

  1. Wat een super idee! Ik heb al een tijdje zin om mijn kledingkast door te spitten en nieuwe items aan te schaffen maar weet niet waar ik moet beginnen, misschien kan dit wel helpen! :)

    BeantwoordenVerwijderen