Favoriete KerstfilmsHoeraaa! Vandaag begint dan eindelijk de kerstvakantie. Dit betekend niet alleen je volstoppen met allemaal lekkernijen, het betekend ook veel kerstfilms kijken. Lekker met een dekentje op de bank, nippend aan een mok chocolademelk met mini marshmallows. Ik heb een aantal favoriete kerstfilms die ik wel 100 keer heb gekeken, maar die me nooit vervelen. Het leek mij wel leuk om deze vandaag met jullie te delen. Ze zijn trouwens wel heel erg voorspelbaar, maar ook heel erg leuk en geschikt om in de vakantie te kijken!

Home Alone

Een kerstfilm die ik (meerdere keren) kijk is Home Alone. Al vanaf dat ik vrij jong was kijk ik elk jaar standaard Home Alone op tv. Thuis hebben we hem nu ook op DVD dus kan ik hem zo vaak kijken als ik wil. Van Home Alone zijn meerdere films gemaakt. Mijn favorieten zijn de originele en de tweede film waarin Macaulay Culkin speelt.

The Holiday

Een kerstfilm die iets volwassener is dan Home Alone. The Holiday vind ik zo leuk omdat ik de acteurs die erin spelen een leuke combinatie vind. Jack Black, Jude Law, Kate Winslet en Cameron Diaz. Hoewel de film cheesy is, blijf ik het verhaal toch leuk vinden. Vooral het verhaal van Kate Winslet vind ik erg leuk. 

Love Actually

Ik ben niet de grootste fan van Love Actually. Ja, de film is best oké en heeft het zelfde kaliber als The Holiday. Alleen vind ik niet al de verhaallijnen leuk. De leukste vind ik nog die van Hugh Grant als minister president. En het verhaal met Keira Knightley en de vriend van haar man die verliefd op haar is. De rest van het verhaal ben ik al weer vergeten. Ik spoel vaak door naar de leuke stukjes ;)

Sissi

Hoewel ik de films niet speciaal bij de kerst vindt passen, worden ze wel altijd rond kerst uitgezonden. De drie films die gemaakt zijn over het leven van keizerin Sissi van Oostenrijk. Ik vind de films ongelofelijk mooi en leuk om te kijken. Vooral omdat dit meer een historische film is, en dus heel erg anders dan de films hierboven. 

Eloise at Christmas time

Nog een film die ik veel keek in mijn jeugd. Eloise at Christmas time. Ik weet dat ik Eloise altijd een vreselijk irritant kind vond, maar de films zijn wel super grappig. 

How The Grinch Stole Christmas


You're a mean one, Mr. Grinch
You really are a heel,
You're as cuddly as a cactus, you're as charming as an eel, Mr. Grinch,
You're a bad banana with a greasy black peel!

Ik vind dit een super leuke film voor kerst. Ik weet wel dat de eerste keer dat ik deze film keek, al weer zo'n 15 jaar geleden, dat ik hem wat eng vond. En met eng bedoel ik dan The Grinch. Naarmate ik ouder werd en de film vaker keek vond ik hem steeds leuker. En hoe schattig en onschuldig is Taylor Momsen in haar rol Als Cindy Lou Who.


Wat is jouw favoriete kerstfilm?


Share:

1 reacties

  1. Kerstfilms zijn zo leuk! The Gringe is mijn favoriet :)

    BeantwoordenVerwijderen